Dit is een OPROEP voor (W)ONDERWIJZERS!

f2ed70da2901d6cba6375555a346e02e

Ben jij een (W)onderwijzer? Dan zoek ik jou!! Ook als je (nog) niet in het onderwijs zit, maar een hart voor lesgeven/opvoeden/onderwijs hebt, lees dan ook even verder!

Vorige week stuurde ik je een mail met de volgende stap waar mijn eigen experiment met ‘Pockets vól met JOY inmiddels toe lijkt te leiden.

Als je die al hebt gelezen, scroll dan door naar onderen, en mocht je dat hebben gemist, hier een kleine recap:

Ik had op dag 1 mijn meest JOYFUL Zelf vastgelegd in mijn Track & Trace boekje.

ec52d44344ebbfa71e0efb003ebaf556

Het gaf me weliswaar heel veel JOY toen ik er naar keek, en ik zag dat álles wat ik erop had geplakt te maken had met het leven wat ik al héb, hier op onze woonboot, met elkaar, en onze kinderen en kleinkinderen, maar toch bekroop me ook een beetje het gevoel dat het oppervlakkig was. Dat het meer plezier dan JOY was. Ik was bovendien ook een beetje bang dat dit nooit genoeg kon zijn om het leven van je dromen mee te manifesteren (terwijl ik net had gezien dat ik dat droomleven al héb…?!). Blijkbaar had ik dat nog steeds gekoppeld aan succes zoals wij dat kennen en ik kon me niet indenken dat dít me succesvol zou maken.

Door mijn negatieve gedachten op dag 2 te zippen, en ze te zappen naar dat wat ik wél wil kwam ik op dag 3 ineens een hele laag dieper…!

6a111f97f6934f3227f911a65451684e

Door me af te vragen wat me nou zo enorm aansprak in de pagina die ik voor dag 1 had gemaakt, realiseerde ik me dat het me niet zo zeer ging om ‘plezier’ te maken met elkaar, maar om de diepgaande gesprekken die we hebben áls we om het kampvuur zitten, dat ik altijd iets aan het experimenteren of aan het creëren ben met de (klein)kinderen, dat er altijd een leerelement in zit.

Ik had tijdens mijn joyride to freedom experiment al eens een enorme EUREKA hierover gehad en heb daar destijds een podcast over gemaakt. Over hoe je van JOY écht je JOB kunt maken. (Die episode kun je HIER luisteren) . Daar moest ik aan denken toen ik met dag 3 aan de slag ging en kwam vervolgens uit bij… Het onderwijs. Er zit áltijd een element van educatie in alles waar ik JOY aan beleef….! Dát is wat ik zo leuk vind aan het hier samenzijn met de hele bende. Hoe kan het toch dat ik dat steeds vergeet, en toch weer ga streven naar andere dingen…

25a77663a7a82196ce17289a41fba92a

Op dag 3 had ik dus ineens al een veel diepere laag van mijn JOY aangeboord en was ik terug bij een grote liefde die ik toch een beetje links had laten liggen door het feit dat het onderwijs ‘slecht betaalt’ en ik als entrepreneur een veel groter bereik heb. En tuurlijk, als Juf Universe geef ik ook les, dus ik dacht dat ik het wel redelijk leefde, bovendien ben ik met de https://www.stichtingbrainbalance.nl stichting van Charlotte Labee ook bezig met dingen voor het onderwijs, dus het leek me dat ik op mijn pad zat. Maar het bleek toch niet alles te zijn. Tenminste dat denk ik…

Op 5 november, precies 7 maanden na het maken van bovenstaande pagina zie ik, kwam er een nieuwe aanwijzing. Een uitnodiging die ik totaal niet zag aankomen, en waarvan ik ook niet gedacht had dat ik dat ooit nog zou doen, maar waarvan ik denk dat het toch zomaar de volgende stap kan zijn. Ik moet er weer behoorlijk wat beperkte overtuigingen voor doorbreken, maar ik vóel dat ik er denk ik wel iets mee moet…

Het begon door dat Jipp en Luke hadden gevraagd om mee te gaan kijken op de school vlakbij hun huis, omdat ik uit het onderwijs kom. Er is nogal wat verloop op de school waar ze nu opzitten en het leek ze veel fijner voor de kinderen om zélf naar school en naar huis te kunnen lopen dan dat ze altijd met de auto moeten worden gebracht vanwege de afstand.
Lang verhaal kort: Toen we gingen kijken voor hun kinderen ben ik gevraagd om 2 dagen groep 7 les te geven…! Ik zag mezelf eerlijk gezegd niet meer zo snel voor de klas gaan, maar ik vóelde hoe het begon te kriebelen. En dát is een teken, ook al begint je hoofd tegen te sputteren. Dus ben ik even met de directrice naar groep 7 gegaan om de leerkracht te ontmoeten en de klas te zien. Ik heb voorgesteld om eerst even een dagje mee te lopen om te kunnen voelen of het nog iets voor mij is. En dat voelde zo vertrouwd..! En tegelijkertijd gaf het me heel veel inzichten over onderwijs en hoe we wel allerlei plannen kunnen hebben voor vernieuwing en wat we wel niet allemaal van het onderwijs en onze leerkrachten verwachten, en hoeveel geweldige nieuwe programma’s we wel niet kunnen bedenken (mezelf incluis..) maar is dat wel haalbaar én is het wel de verantwoordelijkheid van de school?!

Kortom, het gaf me geweldig veel informatie die ik alleen maar IN de klas op kan doen!

Toen ik een paar dagen later mijn kleinkinderen naar hun (straks oude) school bracht, werd ik daar vervolgens ook door de directrice aan mijn mouw getrokken of ik geen zin had 3 dagen groep 3/4 te komen lesgeven. Dat laatste ga ik niet doen, maar dat eerste waarschijnlijk wél. Dat het onderwijs de volgende stap is, dat lijkt me inmiddels wel duidelijk als ik vanuit alle kanten wordt uitgenodigd. (geheel Projector style!) Ik zou eigenlijk vrijdagmiddag een gesprek hebben met de directrice, maar dat is naar vandaag verschoven. Vanmiddag weet ik dus meer.

Tijdens de LIVE Coaching Call met mijn JOYRIDERS heb ik het er uitgebreid over gehad. En er blijken veel meer bevlogen (W)onderwijzers in mijn community te zitten en die heb ik allemaal gevraagd om een mail te sturen naar support@louniestadt.com, zodat Sacha een lijst bij kan houden. Als je in het verleden vanuit de Universal Laws Home School al eens hebt aangegeven dat je geïnteresseerd bent om de universele wetten het onderwijs in te krijgen, wil je dan toch nog een keertje mailen? Ik ben mijn eigen verwachtingen over het onderwijs aan het bijstellen en zie dat het veel meer in combinatie met ouders kan…!

Ik heb aan Linde gevraagd of ze de REPLAY van de LIVE Call op Vimeo wil zetten zodat jij er met DEZE LINK bij kunt als je even mee wilt kijken naar het stuk over onderwijs. We beginnen er meteen mee.

c81e4a38c90664acbe272e12959624a1

EN ALS JIJ OOK EEN (W)ONDERWIJZER BENT, WIL JE DAN ALSJEBLIEFT MAILEN NAAR SUPPORT@LOUNIESTADT.COM

En omdat ik steeds meer de overlap tussen opvoeden en onderwijs zie, kun je ook mailen als een wonderwijzer thuis bent! Ik weet nog niet waar het heengaat, de volgende stap moet zich nog ontvouwen, maar mijn hart gaat er sneller van kloppen, ik vóel dat het klopt. Dus als je dat herkent, laten we dat dan verbinden, want we hebben elkaar nodig als we een verschil willen maken in het onderwijs én de opvoeding van onze (klein)kinderen.

En dat alles echt in it’s own right time komt zie ik ook hier weer terug. Ik heb volgende week dinsdag een hele onderwijsdag met de stichting Brainbalance voor iedereen van Charlotte Labee, om te kijken hoe we deze belangrijke zaken in het onderwijs kunnen implementeren. Maar ik zie nu ook dat het op een andere, meer geïntegreerde manier moet dan ik oorspronkelijk dacht en waar ik inmiddels al wat ideeën voor heb. Er kan simpelweg niet nóg een methode of ‘to do’ bij voor leerkrachten.

EACH ONE, TEACH ONE.

Heel veel liefs,

Lou

P.S. Je hoeft dus geen JOYRIDER te zijn om via DEZE LINK de hele REPLAY over onderwijs te kijken! Voor JOYRIDERS staat de REPLAY uiteraard ook gewoon in het klaslokaal voor je klaar, inclusief alle vragen en comments tijdens de call! r

P.P.S. Ik kreeg een fijne mail van iemand die door de Live Call overweegt om de PABO te gaan doen…! Wauw, dat zou ik echt GEWELDIG vinden! Er is zó’n grote behoefte aan leerkrachten!! Ik ging meteen kijken of je ook in februari kunt instromen, en zag ‘toevallig’ dat de iPabo, waar ik zelf met veel plezier op heb gezeten volgende week dinsdag 23 november een open avond heeft…! Zowel in Amsterdam (waar ik heb gezeten) als in Alkmaar. En dát deed me weer denken aan een podcast die ik eens heb opgenomen over impact kiezen bóven inkomen en indruk maken. Waarin ik tijdens een gesprek met de verkoopster bij Blik op Hout, waar ik was om leesmaterialen te zoeken voor mijn kleindochter Liv, haar aanstak met mijn enthousiasme voor onderwijs en zij het zag als sign om éindelijk de PABO te gaan doen, wat al heel lang op haar verlanglijstje stond, maar waar elke keer iets tussen kwam.

En dát doet me weer denken aan de 5 millimeter movement en daar gá ik alweer. Dat is iets voor een volgende keer. Maar het is waar:

YOU CAN’T START A FIRE WITHOUT A SPARK. én het is veel simpeler dan je denkt!

Dag!

XX

Neem contact op

We zijn even offline. Laat je bericht achter en je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht terug!

Kun je er niets van maken? Creëer een nieuwe. captcha txt