Luister HIER op iTunes

Luister HIER op Soundcloud

Question? Why my business model went south. 

Answer: Because it wasn’t my True North. 

Ik heb al eens eerder een podcast opgenomen over het sléchtste business advies dat ik ooit heb gekregen. Maar dit business advies staat met stip op nummer 2 van sléchtste business adviezen…!

Nu ik weer met een afstand naar mezelf kan kijken zie ik pas wat een ongelooflijke chaos ik heb gecreëerd in en met mijn business model. Niet de inhoud op zichzelf, maar de vorm heeft voor enorme overwhelm gezorgd. Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor mijn bondgenoten.

Toen ik begon met het maken van e-courses over hoe je creatiever, grootser en meeslepender  kunt leven met wat je al hebt en wat je al kunt, was het allemaal nog heel overzichtelijk. Een e-course per keer, een onderwerp per keer, je deed mee of je deed niet mee, maar je wist waar je ja of nee tegen zei.

Omdat de interactie tijdens de courses zó inspirerend voor ons was, ontstond het éne na het ándere idee. Ooooooh laten we nu dit gaan doen! En zo rolden we samen van de ene course in de andere course. Eén voor één.

Omdat ik het creëren en het geven van de courses zálig vond, maar het steeds opnieuw ruchtbaarheid moeten geven aan wat we nu weer gingen doen niet, leek het me fantastisch om één plek te maken, waar álle e-courses bij elkaar kwamen, zodat je naar hartenlust kon creëren wat je maar wilde. Bovendien wilden mensen de e-courses die al geweest waren nog doen, maar ik was dan net met een andere e-course bezig. Het leek me een goed idee om daar een membership model van te maken, zodat je zelf kon kiezen wélke e-course je wanneer wilde doen en hoe lang je er gebruik van wilde maken.

In eerste instantie koos ik voor een jaarmembership. Want ja, je moet wel een beetje tijd hebben om met al die courses aan de slag te gaan. En dat werkte best goed. Totdat ik het tweede sléchtste business advies opvolgde…

En daar gaat deze episode over.

Nu ik de stekker weer uit mijn businessmodel heb getrokken zie ik pas hoe slecht het businessadvies voor me was en hoe goed het is geweest om mijn handen er weer vanaf te trekken. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn bondgenoten. Omdat de inhoud van de Wild & Free Society te goed was om helemaal mee te stoppen en er bondgenoten met allerlei verschillende e-courses bezig waren had ik er één pakket van gemaakt. Het levenslang leven op je blote voeten pakket. Eénmalig betaal je voor álle e-courses waar je onbeperkt toegang toe hebt.

Er worden zuchten van verlichting geslaakt en ik zie schouders zakken. De rust en de ruimte is ontstaan om er ook werkelijk mee aan de slag te gaan. Er is geen FOMO meer, en geen keuzestress. Je hoeft niet meer te kiezen. Geen should I stay or should I go meer.

Ik heb op dit moment tot het eind van het jaar de achterdeur naar de Wild & Free Society opengezet. tot het eind van het jaar kan iedereen voor 222,- álle e-courses aanschaffen. Dat zijn er zo’n 25. Dat is dus minder dan een tientje per course, plus 100 kampvuurlessen die niet meer beschikbaar zijn.

you-are-lovely

31 december verdwijnt het levenslang leven op je blote voeten pakket voor goed. Vanaf januari ga ik me alleen nog toespitsen op mijn boek en Illustrated Documentary  en op dingen die direct met (leren) manifesteren te maken hebben. Het kan zijn dat ik een aantal van de e-courses die daar buitengewoon geschikt voor zijn als los product aanbied, maar geen eentje zal er onder een tientje zijn.

Voor €222,- euro zou je dan hooguit 4 a 5 kleine courses kunnen kopen. Van sommige courses kun je er dan misschien 2 aanschaffen. Van weer andere maar eentje en de e-course over hoe je zelf een e-course maakt zou je niet voor €222,-kunnen  aanschaffen. Als ik die los zou verkopen zou die voor het dubbele gaan, maar de kans dát ze als losse producten terugkomen acht ik erg klein en sowieso niet allemaal. Alleen als ze te maken hebben met (leren) manifesteren komen ze in aanmerking.

Alle Blote Voeten Bondgenoten  mogen zonder uitzondering op een Free Ride mee naar het Magical Manifesting Motel wat in januari geopend wordt, ongeacht wat dat gaat kosten, waar we de wekelijkse lives zullen voortzetten, maar dan volledig toegespitst op het leren manifesteren.

In deze episode naast het tweede slechtste business advies ook  waarom ik zelf weer deze pagina uit mijn boek Groots & Meeslepend Leven; een ode aan dagelijkse sleur ga léven, en wat dat voor consequenties heeft voor mijn business.

jagers-verzamelaars

Ook als je al een bondgenoot bent denk ik dat dit een fijne podcast voor je is om naar te luisteren, zeker als je zelf ook de neiging hebt om (business)advies op te volgen waarvan je eigenlijk al weet dat het niet bij jou als persoon past..!

EnJOY this RIDE to FREEDOM,

Liefs,

Lou

P.S.

Mijn grootste wens zou zijn om het Blote Voeten Pakket als een Millimeter Movement te gebruiken.  Als je het pakket zou kopen om zélf een e-course te maken, met dat wat JIJ weer te delen hebt. En dan heb je 24 andere courses en 100 kampvuurlessen tot je beschikking als voorbeeld…!

Ik hoorde gister een mooie:

“What do you want to Be, Do, Have and… SHARE? “Dat laatste was nieuw voor me, maar komt helemaal overeen met de tekst die ik een tijdje geleden op mijn homepage heb gezet:

“The question is not whether to contribute, it’s how to contribute on your own terms” 

homepage2018

De vraag is (voor mij) niet langer óf ik mijn steentje bij wil dragen om de wereld een mooiere plek te maken, maar hoe ik dat op mijn éigen manier kan doen. (en dus niet langer slechte business adviezen op te volgen 😉 )

We hebben allemaal iets waar we vol van zijn, waar we gepassioneerd over zijn, wat we goed kunnen. Dat hoeft helemaal niet GROOT te zijn. Ook iets kleins, iets simpels maar zaligs op je éigen manier kan van enorme toegevoegde waarde voor een ander zijn. Het is een MILLIMETER MOVEMENT remember?!

EACH ONE TEACH ONE!

Dag!

XX

Het nummer uit deze podcast is natuurlijk weer toegevoegd aan de Joyride to Freedom Playlist, en de bijbehorende afbeeldingen op het Joyride to Freedom Pinterest bord.

Als je mee wilt reizen op mijn onregelmatige avonturen, schrijf je dan even in op mijn Joyride to Freedom mailinglist: http://eepurl.com/dFJ3yD

Ik ben de vloeiende lijn van mijn pen achterna op zoek naar FREEDOM & JOY. Wil je mee? Sign Up dan zal ik je verborgen aanwijzingen en mijn avonturen sturen.

[embed_popupally_pro popup_id=”1″]

Neem contact op

We zijn even offline. Laat je bericht achter en je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht terug!

Kun je er niets van maken? Creëer een nieuwe. captcha txt