Mijn kleindochter is 9! Mijn dochter was 17. En weet je waarom ik toch zorgeloos was?

Mijn oudste kleindochter is vandaag 9 jaar geworden. 9…!!! Mijn dochter Jipp was 17 toen ze haar kreeg, haar (nu) man 19. Puppies! Helemaal nu ik naar bovenstaande foto’s kijk..!

Ik had vandaag eerst een hele fijne laatste live call met mijn Time Travellers. We hadden het over mijn Primary Project (zij zijn de énigen met wie ik het heb gedeeld omdat zij ook hun PP aan het ontdekken zijn met Time Genius) en hun reacties erop waren zó hartverwarmend en aanmoedigend!! Mijn kinderen en mijn kleinkinderen hebben een groot aandeel in de ontdekking van mijn PP en we hadden het erover hoe waardevol dat is. We hadden het ook over dat ik me ondanks dat Jipp pas 17 was toen ze een kind kreeg (ze was 16 toen ze zwanger werd, maar ze noemt zelf altijd liever de leeftijd waarop ze Liv kreeg) totaal geen zorgen maakte over haar opleiding. Dat kwam omdat ik toen nét B-School had gedaan en ik simpelweg dacht, ze kan altijd B-School doen…! Omdat Marie Forleo dat zo’n bijzonder verhaal vond is haar team bij ons thuis komen filmen. Dat filmpje kun je HIER terugkijken als je het leuk vindt om te zien. Het ontroert mij nog steeds als ik ernaar kijk..!

Inmiddels is Jipp 26 en heeft ze maar liefst 3 heel succesvolle businessen gebouwd. Online én offline. En bovendien vind ik haar verhaal het beste voorbeeld van de wet van aantrekking en dat jij alleen maar JA hoeft te zeggen tegen dat wat er aan je trekt (in haar geval een baby) en dat het universum, d.m.v de wet van compensatie zorgt voor de rest.

Zo zei mijn uitgever van destijds meteen: ‘dat is wel een boek!’ En dat boek is er inderdaad gekomen. Moedige Moeders en Dappere Dochters, de geboorte van een tienermoeder. En zo was ze op haar zeventiende zomaar ineens schrijfster, wat ze al vanaf haar negende wilde worden (de leeftijd die Liv nu heeft bedenk ik me…!) Het onderwerp van haar boek was haar letterlijk in de schoot geworpen.

Ons boek eindigt met het einde van mijn ‘Oh Baby’ journal dat ik maakte voor Liv toen Jipp nog zwanger van haar was.

Ook dit blijft me ontroeren…

Hoe dan ook, ineens was Jipp niet alleen moeder geworden maar ook schrijfster. Luke had ook niet stil gezeten en was in de tussentijd voor zichzelf begonnen als Personal Trainer om voor zijn gezin te kunnen zorgen. Omdat ze niet wilden wachten tot ze leeftijd appropriate zouden zijn om aan nummer 2 te beginnen waren ze 19 en 21 toen mijn kleinzoon Wolf kwam. Omdat Jipp alle babykleding tuttig en voor baby’s van ‘grote mensen’ vond had ze aan Ans, de moeder van Luke, gevraagd of zij niet dan eens dit en dan eens dat voor de kinderen wilde naaien omdat ze simpelweg niet kon vinden wat ze mooi, comfortabel én betaalbaar vond. Haar kinderen zagen er altijd super cool uit. Zo cool dat mensen haar begonnen te vragen waar zij de kleren voor haar kinderen vandaan had. ‘Nou’ zei ze ‘ik heb een kinderkledingmerk: Liv like a Wolf’ Ze stond er zelf versteld van. Waar dát nou ineens vandaan kwam??!!! (eh, dat is nou wat ze noemen een IN-GEVING Jipp, oftewel Inspired Action!) En zo ontstond haar eerste (kinder)kledingmerk. En dat werd zomaar opgepikt door BN’ers die hun kinderen hulden in haar merk en haar taggden in hun berichten…!

Omdat iédereen alleen nog maar wilde weten hóe ze dat in hémelsnaam deden op hun 19e en 21ste met 2 kinderen en allebei een eigen business vroeg mijn middelste dochter Sjimmie aan Jipp of ze álsjeblieft een filmpje wilde maken waarin ze uitlegt hóe ze dat dus in hémelsnaam doen, zodat zij dat aan iedereen kon laten zien die er maar naar vroeg. Jipp moest lachen en zei: ‘Ten eerste, wié zit daar nou op te wachten en ten tweede, ik heb geen camera.’

Maar Sjimmie was ook niet voor één gat te vangen en stond de volgende dag opnieuw op de stoep. Dit keer met een vlogcamera in haar hand. ‘Hier’, zei ze tegen Jipp. ‘Hier heb je je camera, ga jij nou maar dat filmpje maken, dan kan ik weer over andere dingen praten met mensen ;-)’

En dus heeft Jipp haar eerste video gemaakt. We weten niet eens meer waarover, maar ze had het op Youtube gezet, dat werd opgepikt door Monica Geuze die in háár vlog zei dat ze nou toch een leuk meisje had ontdekt..! en zo is het een enorme hit geworden. Dus ineens was ze vlogster…! En van daaruit wilde allerlei merken samenwerkingen met haar doen en werd ze ineens social influencer met 175.000 volgers. Inmiddels heeft ze drie kinderen, zijn ze getrouwd hebben ze een huis, auto’s, paarden én een nieuw paardenmerk: Fuego de Caballo waar ze net mee op de Jumping Amsterdam beurs heeft gestaan.

Jan Magazine maakte een tijdje geleden een mooi portret over ons. Dat kun je HIER teruglezen.

Ook Wendy Online maakte een reportage over de 4 generaties met wie wij nu zijn. Dat lees je HIER.

We hebben ook samen met de kinderen een productie voor Vogue gedaan. Dat is toch te cool allemaal..!!

Ik was helemaal niet van plan om je zo’n epistel te schrijven, maar je weet inmiddels wel hoe dat bij mij gaat. Ik open mijn laptop om je éven iets te vertellen en vervolgens vloeit er van alles uit mijn pen. Uit mijn toetsenbord in dit geval. Vanmorgen heb ik zitten typen op een heuse typemachine voor mijn Primary Project. Ik heb er gewoon spierpijn in mijn armen van…!!

Enfin,

Nu is mijn oudste kleindochter vandaag dus 9 geworden…! En ook voor haar (generatie) geldt, zij kunnen allemaal hun eigen leven vormgeven. Ze denkt nú al als een entrepreneur. Mijn kinderen zijn allemaal voor zichzelf begonnen. Ze creëren allemaal hun eigen realiteit. Ze doen wat er aan ze trekt en hebben de tools in huis om er een business van te maken.

Ik heb je al gemaild dat ik dit jaar geen B-School Backstage ga doen, maar zelf lekker aan het werk ga. Ik ga je dus ook niet de hele tijd mailen over B-School, maar ook niet helemaal niet. Daar is het programma me gewoonweg te dierbaar voor. En dit jaar is het helemaal vernieuwd. Ik ben zelf heel benieuwd. Toen ik in 2013 voor het eerst meedeed was alles nog in de vorm van pdf’s. Daarna werden het al geweldige video’s en nu heeft ze het weer helemaal vernieuwd. En ik mag ieder jaar weer voor niets meedoen. Ik heb het gevoel dat ik destijds een iPhone 4 bij haar heb gekocht en ik ieder jaar gewoon de nieuwste iPhone krijg toegestuurd…! Voor niets!

Ook de FREE 3-day Dream Business Bootcamp is helemaal nieuw. Ik kan je dus niet zeggen wat je kunt verwachten want dat weet ik ook niet. Maar Marie zal er ongetwijfeld weer iets geweldigs van gemaakt hebben.

Morgen begint die drie daagse waarin je aan de slag kunt gaan met je droom(business) en dat is helemaal gratis. En voor je denkt ‘Wie zit dáár nou op te wachten?!’ als je aan jouw dromen denkt, denk dan even terug aan Jipp die precies hetzelfde zei. Er zitten wel degelijk anderen op te wachten!!

Ik ga ‘m zelf ook doen en mijn Primary Project ermee tegen het licht houden. T.z.t ga ik zeker B-school weer inzetten als ik er klaar voor ben. Je kunt je via deze LINK aanmelden voor de Dream Business Bootcamp

Nou, ik zit je zo lang te schrijven dat het al bijna begint…! Ik kruip er lekker in!

Slaap lekker en heel veel liefs!

Lou

P.S Ik zou het leuk vinden om je in de Telegram groep te zien!

Neem contact op

We zijn even offline. Laat je bericht achter en je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht terug!

Kun je er niets van maken? Creëer een nieuwe. captcha txt