e-course

Hero’s Journey

Ben je al heel vaak ergens aan begonnen maar haak je halverwege af? Durf je bij tegenslag of kritiek je weg niet verder te vervolgen? Zijn de grootste tegenstanders voor je (creatieve) avonturen afkomstig van jezelf? Heb je er genoeg van dat je het nooit eens afmaakt? Dan is deze Hero’s Journey iets voor jou.

We gebruiken de Hero’s journey als metafoor voor de avonturen die wij aan zouden willen gaan. Het geeft ons inzicht in waar we ons bevinden, tegen welke tegenstanders we vechten, welke driekoppige draken we moeten verslaan (en hoe we die kunnen verslaan!) Je leert vertrouwen op jezelf en je leert hulp aannemen van je bondgenoten en je mentor om je veroverde schat veilig thuis te brengen!

In deze e-course ga je de hele route, het hele avontuur en maak je af waar je aan begonnen bent!

Dit is waar je mee aan de slag gaat:

 • Je leert leert hoe je ja kunt zeggen tegen een oproep tot avontuur.  

 • Je leert herkennen wanneer je een oproep weigert en waarom. (en daarmee nee zegt tegen je droom!)

 • Je leert om open te staan voor hulp, je arrogantie (wie denkt ze wel niet dat ze is) of je angst (wie denk ik wel niet dat ik ben) voorbij te gaan en te vertrouwen op een ander.

 • Je leert wie je vijanden en wie je bondgenoten zijn. (binnen en buiten jezelf)

 • Je leert uitdagingen aan te gaan.

 • Je weet wanneer je de diepste grot benaderd, je (h)erkent je angst en haakt nu eens niet af maar doet het tóch.

 • Je doorstaat de beproeving en verslaat de driekoppige draak!

 • Je leert dat je er nog niet bent als je de schat te pakken hebt maar dat je nog een gevaarlijke weg te gaan hebt om de schat ook te behouden. 

 • Je doorstaat de laatste beproevingendie je op je pad tegenkomt zodat je zeker weet dat  het echt, echt, echt is wat je wilt.

 • Je brengt je droom veilig tot wasdom! 

 • Je leert hoe je je avontuur  kunt delen met anderen zodat zij weer kunnen leren van jouw weg.

Bijwerkingen van een Hero’s journey maken:

 • Je maakt af waar je aan begonnen bent.
 • Je creëert een nieuw (onderdeel in je) leven voor jezelf.
 • Je bent trots op je volharding.
 • Je geeft jezelf niet langer op je kop voor het niet afmaken van waar je aan begonnen bent.
 • Je gaat met meer vertrouwen nieuwe avonturen aan.
 • Je hebt vrienden voor het leven gemaakt waarvan je weet dat je ze kunt vertrouwen.
 • Je hebt je droom waargemaakt!
 • Je weet dat je sterker bent dan je dacht.
 • Je weet dat je niet van te voren hoeft te weten hoe het afloopt.
 • Je leert dat de weg écht de bestemming is.

Kortom, een hero’s journey maken is meer dan de moeite waard!

NOG NIET OVERTUIGD? BEKIJK HIERONDER ALVAST WAT WE PRECIES BESPREKEN IN DE LESSEN!

LES 1. OFFICIEUS BEGIN.

1. Start before you’re ready, plan as you go.
2. De chaos blijft, maak het niet te groot!
3. Hoe kan ik antwoorden op al deze vragen?!

LES 2. THE PREPARATION – DE VOORBEREIDING.

1. Welkom bij de Hero’s Journey!
2. Stap 1. de gewone wereld
3. Stap 2. Oproep tot avontuur.
4. Stap 3. De weigering van het avontuur.
5. Stap 4. De ontmoeting met de mentor.

LES 3. THE PREPARATION – DE VOORBEREIDING, DEEL TWEE.

1. Wie is jouw Heldin/Alterego?
2. Visualisatie: de ontmoeting met je heldin.
3. Wanneer je Perfectionista zich ermee gaat bemoeien.
4. Maak een altaar voor je heldin.
5. Maak een Hero’s Journal (optioneel).
6. Welke materialen heb je nodig voor je Hero’s journal?
7. Maak een journal pagina of moodboard voor je heldin. (optioneel)
8. Pascal en Lou, of zijn het Thor en de Happy Huntress?!

LES 4. THE JOURNEY/DE REIS DEEL 1.

1. The Journey. Oftewel de reis.
2. Stap 5. Over de eerste drempel.
3. Stap 6. Bondgenoten en vijanden.
4. Stap 7. De benadering van de diepste grot.
5. Stap 8. De beproeving.

LES 5. THE JOURNEY/DE REIS DEEL 2.

1. Ontmoeting met je Tegenstanders. Start je eigen Zaklamp Society.
2. Je Dark Goddess.
3. Visualisatie: De ontmoeting met je Dark Goddess.
4. Neem je Dark Goddess mee op een Artist Date.
5. Maak ruimte voor je Dark Goddess.
6. Maak een Hero’s Journal Pagina voor je Dark Goddess.

LES 6. THE RETURN DEEL 1.

1. The return.
2. Stap 9. De verovering van de schat.
3. Stap 10. De weg terug.
4. Stap 11. De wedergeboorte.
5. Stap 12. De terugkeer met de schat.

LES 7. THE RETURN DEEL 2.

1. Je levenselixer.
2. Let’s talk about sex baby!
3. Visualisatie: Ontmoeting met je Free Spirit.
4. Maak een journal pagina voor je Free Spirit.
5. Je Spirit- en/of Totem Animal.
6. Neem je Free Spirit mee naar huis!
7. Visualisatie: Thuiskomen met je Free Spirit.
8. Ga op een DATE met je FREE SPIRIT!
9. The End: You did it!!

LES 8. HOME! NOW WHAT…?!

1. Zo houd je je Heldin in Leven(sluit).
2. Ideeën voor je Heldin, Je Dark Goddess en daarmee je Free Spirit.
3. Omarm Dualiteit.

AT A GLANCE

Hoe je er voor kunt zorgen dat je afmaakt waar je aan begonnen bent.

WAT 

Ik (Lou) ga de Hero’s Journey deze keer maken om te kijken wat er gebeurt als je van Plezier écht je prioriteit maakt. Kun je dan wel succesvol zijn? Ik ga de verborgen aanwijzingen op dit avontuur volgen en zien waar ik uit kom. Ga je mee? Je kunt ‘m voor iéder doel doen, dat is het mooie van de Hero’s Journey! Oorspronkelijk is de Hero’s Journey een cursus van 3 weken in 8 lessen, maar de Hero’s Journey die op 29 augustus van start gaat, duurt 3 manen. De content blijft online staan, dus je kúnt ‘m in 3 weken doen als je er liever één maan(d) overdoet, maar als je samen op avontuur wilt dan duurt het avontuur 3 volle manen. Dus dan doen we een hele maan over 1 week. De eerste maan besteden we aandacht aan de voorbereiding, de tweede maan besteden we aandacht aan de Journey zelf en de laatste maan maken we de Return.

WAAR 

Virtueel. Online in de Wild & Free Society e-course en bij de bondgenoten, de VIP ruimte van de WFS.

HOE

Je ontvangt de hele e-course in één keer. Zo kun je zelf bepalen welke lessen je (eerst) wilt doen en kun je helemaal je eigen tempo bepalen. Maar als je mee wilt doen met de gezamenlijke Hero’s Journey dan ontvang je iedere week een mail, met de les waar we mee aan de slag gaan. Je vindt alle lessen online in een virtueel leslokaal en je krijgt vragen en opdrachten die je in je journal kunt verwerken en in de VIP Place als je een Member bent van de Wild & Free Society!

WIE 

Voor iedereen die graag af zou willen maken waar ze aan begonnen is. Voor iedereen die JA wil zeggen tegen het leven en zich niet langer klein wil laten houden. Voor iedereen die het avontuur voor een creatiever, wilder en vrijer leven aan wil gaan en die bij de 3% wil horen die wél zijn eigen draken kan verslaan.

WIE NIET 

Het is geen avontuur voor degenen die het heft uit handen geven, zelf de handen niet uit de mouwen wil steken en geheel vertrouwt op de juf. Het werkt alleen als jij werkt. Het is niet geschikt voor slachtoffers en vingerwijzers. Om een hero’s journey te kunnen maken heb je moed nodig. Moed om te zijn wie je bent. The good, the bad and the ugly. Het is dus niet geschikt voor vrouwen in een harnas als ze niet bereid zijn om die uit te doen. Je hebt niets aan mooi weer spelen of je pantser aanhouden.

WAAROM 

Omdat het tijd is om je echte dromen waar te maken, om je echte zelf te zijn, om je niet langer te laten weerhouden door angst, en om eindelijk eens af te maken waar je aan begonnen bent!

REACTIES DEELNEMERS – EDITIE NOVEMBER 2016

 • Wow wat was dit cool!!! Het is echt een super interessante en leuke e-course die je op een creatieve manier naar jezelf laat kijken. Ik ga mijn free spirit de komende dagen verder uitwerken en dan post ik een foto op FB. Dankjewel voor de geweldige lessen Lou! Ik heb er zoveel aan gehad, dank jullie wel ook bondgenoten! Door deze hero´s journey begrijp ik beter hoe dingen voor mij werken, wie ik wil zijn en hoe ik op dit moment in het leven wil staan. Het valt ineens prachtig op z´n plek! Mijn leven is verrijkt met mijn Heldin, Dark Warrior en Free Spirit! Een echte zoektocht naar de schat was het. De beproeving voor mij was vorige week mijn examen Spaans en doordat mijn heldin erbij was voelde ik me sterker, niet alleen en was het gewoon gaaf om te doen en helemaal niet meer zo eng. Mijn Dark Warrior zorgt voor de spice, ze zegt; go en don´t give a duck! En dan mijn Free Spirit! Joy geniet van de natuur, van surfen, van de zee, van de liefde, van samen zijn, van eten en drinken, van dieren, van de zon en de maan. Zij is WOW!”

  Laurien
 • “Yes, Yes, Yes… Ik ben THUIS. Wat een bijzondere reis en wat fijn dat ik deze reis met jullie mocht maken. Wat heb ik genoten van ons groepje. Heerlijk, wat een creatieve en liefdevolle energie. Wat een mooie lessen heb ik geleerd. Het voelt als Liset 2.0. Het mooie van deze reis is dat ik gelijktijdig ook mijn boek heb afgemaakt en vandaag naar de uitgeverij heb gestuurd. Ik weet niet of ik dat zonder jullie had gedurfd. Wat een heerlijk gevoel. Ik heb een taartje gekocht, dus ik/ we gaan vieren dat ik thuis ben, dat ik mijn boek naar de uitgever heb gestuurd en dat het vier jaar geleden was dat ik helemaal schoon was. Het leven is een feestje -xxx- Bedankt Kanjers”

  Liset
 • Yes! Het is me/ ons gelukt! Ondanks/dankzij alles! Zooo ontzettend dankbaar voor Lou en voor alle ontdekkingen die ik heb gedaan tijdens de reis. Het was heel mooi! Ik voel me ook best een beetje trots op alles wat ik heb geschreven en gemaakt (nog nauwelijks gedeeld trouwens) en kan het steeds weer opnieuw bekijken om na te genieten en te herkauwen. Het smaakt naar meer!” 

  Hanneke
 • Wat een reis! En ja, ik ben thuisgekomen. De reis heeft vooral veel nieuwe dingen gebracht en deurtjes geopend. Ik heb mij “Elixer des balans” gevonden. En juist door mijn Heldin aan de ene kant en mijn Dark Warrior aan de andere kant komt er een mooie mix uit. Ik ben me ook des te meer bewust dat er meer is tussen hemel en aarde en dat fascineert enorm. Zo werkt het enorm goed dat als ik even heel krachtig moet zijn en sterk in mijn schoenen moet staan ik mijn Dark Warrior de touwtjes in handen geef. Ik beken eerlijk dat ik het wat zweverig vond maar geloof me. Ik herzie mijn oordeel!”

  Annelies
 • Oh ja, pfiewwww, schakel net door naar de BONUSLES. En inderdaad, dit was niet het éind van de reis, maar nu begínt het pas. Maar natuurlijk!! Ik zag het alweer te groot. Deze journey was niet bedoeld om in 3 weken tijd alle items in mijn leven op te lossen, maar om deze cursus af te maken… Oh Lou, zo goed, die punten uit de bonusles!! Thanx again!!”

  Karin
 • Yes!! Ik ben thuis!! Later meer! nu slapen. X” 

  Marina
 • Ok ik ben thuis, denk ik. Al heb ik nog wel het een en ander uit te werken voor m’n gevoel. Ik heb in ieder geval de reis volbracht. Nu ga ik m’n ‘fotoalbum’ maken en dan vallen vast alle puzzelstukjes op z’n plek. M’n dark warrior is helder. M’n heldin zie ik nog niet helemaal voor me. Ik ben eruit wat voor eigenschappen ze heeft maar voor m’n gevoel zijn mijn free spirit en heldin door elkaar gegaan. Dus dat moet ik nog even uitzoeken wie nou wat is en wie ik waarvoor kan inzetten. Namen heb ik ook nog niet. Al is heldin, dark warrior en free spirit misschien wel gewoon goed. Ik vond het een machtige reis, heb veel over mezelf geleerd, of opnieuw ingezien. Thanks Lou!” 

  Dominique
 • JAAAAAA!! Ik heb het afgemaakt! Ik ben weer thuis. Wauw! Ik heb een heleboel nieuwe inzichten verworven en kijk anders tegen alles aan. Ook ben ik niet meer vooral bezig met alle plichten maar ook met plezier en denken aan wat goed is voor mij. Dit brengt mij het inzicht dat hoe je ergens tegen aan kijkt ook al veel invloed heeft op je beleving en je energie. Wel moet ik het allemaal nog even laten bezinken en hoop ik dat het zich nog meer verdiept. Soul signs lijken me erg mooi. Bedankt voor deze e-course!!”

  Eva
 • Joehoe dan toch thuisgekomen. Wat heeft het gebracht? De visualisaties werken echt heerlijk voor mij. Ik krijg bevestiging van mijn Free Spirit dat ik de volgende stap kan zetten en het waard ben. Er is geen terughoudendheid, angst, nee er is leven, lust en lef. Dit is het jaar om verder te komen. Één stap tegelijk. Mijn bulletjournal, weekvragen, overdenkingen 2016 en doelen voor 2017 op lichamelijk, relationeel, financieel, spiritueel en mentaal gebied helpen mij tot de kern te komen en een volgende stap naar verandering te zetten. Dank je wel Lou!”

  Marieke
 • WAUW WAUW WAUW WAUW Lou, KIPPENVEL…. wat een aanwijzingen waren daar gisteren en vind ik gewoon ook mijn totem en spirit animal in de tuinen van de Haar en zo vallen er zoveel blokjes weer op zijn plek…. dat ik ook die foto ging maken met mijn schaduw… tsssssss…. magisch ben d’r stil van….”

  Ellen

Neem contact op

We zijn even offline. Laat je bericht achter en je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht terug!

Kun je er niets van maken? Creëer een nieuwe. captcha txt