Is er leven vóór de dood…?!

Ik luisterde een tijdje geleden naar het luisterboek ‘The Wisdom of Sundays’ van Oprah Winfrey op Storytel en een van haar gasten, ik geloof dat het Jon Kabat Zinn was, gaf een fantastisch antwoord op haar Super Soul Sunday vraag: “Is there life after death?”

En hij zei: “The question is not if there is life after death, the question is, is there life before death.”

OMG: De vraag is niet: Is er leven na de dood, de vraag is: is er leven vóór de dood.

Die kwam eerlijk gezegd wel even binnen. Ik vond deze zo mooi én confronterend.

Het deed me ook denken aan de quote van Mary Oliver:

“Listen, are you breathing just a little and calling it a life?”

Dit zijn de oneliners die me helpen om betere keuzes te maken. Om méér te doen met de tijd die ik heb. Om het minder door mijn vingers te laten glippen aan de ene kant en aan de andere kant niet alleen maar bezig, bezig, bezig te zijn.

Ik vond het confronterend want doordat ik gestopt was met social media hád ik meer tijd. Veel meer tijd zelfs, maar ik deed nóg niet met mijn tijd wat ik wilde.

Ik had me voorgenomen om al die tijd die ik ‘kwijt’ was aan het schrijven van posts en captions en stories, om die schrijverij om te zetten in hoofdstukken en boeken.

Maar in plaats daarvan gaf ik mijn tijd weg. Eerlijk gezegd aan iedereen die het maar van me nodig had, want ik kón ineens. Ik gaf niet alleen mijn tijd weg maar ook mijn grenzen. En als ik niet over mijn grenzen liet lopen dan lag ik te ‘Netflixen’ of te ‘Primen’ of te ‘HBO’en’. Ik heb prachtige docu’s en series gezien hoor, daar niet van, maar het was niet wat ik met mijn TIJD wilde doen…!

Dat was de grootste reden dat ik Time Genius ben gaan doen. Voor mij is het de perfecte tool voor een leven vóór de dood. Zelf een Time Genius zijn in plaats van me te laten leiden (lijden!) door Time Stress.

En het was niet alleen het programma zelf dat me heeft geholpen om mijn TIJD vóór me (voor MIJ ipv voor de ANDER) te laten werken, ook een van de fijne bonussen: Time Genius for Parents heeft me enorme inzichten gegeven, die ik totaal niet helder had. Mijn kinderen zijn tenslotte allemaal al uit huis en mijn kleinkinderen zijn hier weliswaar alle vier iedere week op vrijdag en zaterdag, maar ik heb niet iedere dag kinderen in huis om voor te zorgen. Genoeg TIJD dus zou je zeggen. Maar ik bleek de héle dag beschikbaar te zijn. Voor appjes, telefoontjes, FaceTimepjes, voor alle ‘jes’ die het klein doen voelen maar in werkelijkheid een enorme opeenstapeling van tjes zijn waardoor ik ineens dacht tjeeeeeee, ik heb weer grenzen nodig!

Ik had die grenzen ook niet helder omdat Family First voor mij geen hashtag maar een levenswijze is.
Ik was me zo bewust van het feit dat we massaal gefocust zijn geraakt op het vergaren van geld, status en succes dat we bereid zijn al onze tijd daarin te stoppen en onze gezinnen er voor op te offeren. Dat wilde ik koste wat het kost niet. Dus gaf ik, zonodig, al mijn tijd aan mijn gezin.

Het is gek want vroeger, toen iedereen wél thuis woonde, was ik er veel beter in. Toen stonden de kinderen niet op de eerste plaats. Daar stond ik zelf. Ze konden hooguit op een gedeelde eerste plaats, maar niet bóven mij.

En nu ik jou zo schrijf zié ik ineens hoe het kan dat ik nu wel ‘de hele dag’ beschikbaar voor ze was..! Ik had de hele dag mijn telefoon aan, voor het geval er iets is! Dat had ik vroeger ook wel, maar dan zaten ze op school en vóelde ik die uren als automatische tijd voor mezelf om te schrijven of te werken en die had ik ook want er was vrijwel nooit iets. Mijn kinderen werken, net als ik, allemaal voor zichzelf en kunnen ook hun eigen tijd indelen. Het is natuurlijk een enorme rijkdom om zelf te kunnen bepalen hoe we onze tijd besteden, voor ons allemaal, maar ik had dus helemaal niet in de gaten dat ik me aanpaste aan hun tijden…! Maar vooral dat ik me liet leiden door de angst mijn telefoon uit te zetten voor het geval dat er iets is…!

Nu staat mijn telefoon iedere ochtend automatisch van 9 tot 12 op werkmodus. De kinderen weten dit. En als er werkelijk iets is, dan hoeven ze alleen maar 2 keer achter elkaar te bellen en dan komt hun nummer door mijn werkmodus heen. En ik gebruik die tijd heel gefocust. Na 12 uur ben ik beschikbaar en is de tijd beschikbaar voor alle andere dingen die ik in mijn leven wil doen naast werk.

Ook realiseerde ik me door de extra bonus Time Genius for Parents, dat als de kleinkinderen hier zijn, dan mediteer ik niet, want ja, een beetje lastiger. Dan schrijf ik niet, want ja, een beetje lastiger en ze zijn hier nu, dus ja, dan moet ik er ook voor hen zijn. Het lijken maar kleine dingen nu ik het je zo schrijf, maar ze hebben een enorm verschil gemaakt. Nu mediteer ik wel als ze er zijn en ik schrijf en werk als het zo uit komt. Sowieso in mijn journal, zoals ik iedere morgen doe, maar ook aan mijn Primary Project als de inspiratie toeslaat.

Oh, het kan zo simpel zijn. Je bent zoveel dichterbij dan je denkt. Het is allemaal geen rocket science. Het is vaak zo voor de hand liggend dat je het niet ziet. Het roer hoeft niet 180 graden om, je hoeft vaak maar een heel klein beetje bij te sturen en je bent alweer op de goede weg.

En ook hier moet ik denken aan een quote van Mary Oliver:

“Tell me, what is it you plan to do. With your one wild and precious life?”

Ik ga weer een ronde mee doen met TIME GENIUS. Ik ga me weer twee weken lang focussen op mijn Primary Project. Wat dat project is, heb ik vorige ronde ontdekt, en deze ronde ga ik het verder uitdiepen (leuk trouwens de mails met gokjes wat mijn Primary Project is!)

Wat het ook is that I plan to do with my one wild and precious life, ik wil in ieder geval een leven vóór de dood.

Doe jij ook mee?

Je kunt hier reviews lezen van andere Time Travelers. Deze sprak mij uiteraard wel aan:

“I am joyfully writing again. I finished my novel in two weeks while I was doing Time Genius.”

Op maandag 23 januari start het. Voor mede Time Travelers heb ik een TIJDCAPSULE gemaakt waarin we ons samen kunnen onderdompelen in een zee van tijd. We hebben een vraag gekregen of je ook, tegen betaling, alleen deel kunt uitmaken van de TIJDCAPSULE zonder Time Genius te doen, maar dat heeft geen zin. We gaan inhoudelijk met de modules in Time Genius aan de slag. En dat ziet er zo uit:

Deze 5 modules krijg je allemaal in week 1. Iedere module bestaat uit 4 a 5 video’s met bijbehorende opdrachten in de funsheets. Het is dus echt een deep dive! Je kunt het niet even in je hoofd doen, zoals ik de allereerste keer deed. Dan werkt het simpelweg niet! Het werkt alleen als jij bereid bent het werk te doen. En als je dat doet, dan is je ‘return on investment’ priceless! Je kunt alle video’s ook als audio luisteren. Dat doe ik graag, terwijl ik ga zwerven met de hondjes of ga opruimen in huis. Ik vind het fijn om mijn lijf te gebruiken tijdens het leren.

In week 2 krijg je persoonlijke coaching van Marie.

Naast de coaching van Marie krijg jij dus mijn Nederlandse begeleiding in de TIJDCAPSULE. Een distraction free zone waarin je ongestoord aan het werk kunt en waar je kunt connecten met andere Time Travellers en je je vragen aan mij kunt stellen in onze wekelijkse Time Calls. We beginnen maandag 23 januari met de Kick-off call en op 6 en 13 februari hebben we de Calls bij module 1 en 2.

Zodra je je hebt aangemeld voor Time Genius krijg je meteen al een geweldige bonus van Marie: The Follow Though Formula, waarin je super fijne tools krijgt om iets af te maken waar je aan begonnen bent.

En wanneer je Time Genius hebt afgerond komt er automatisch steeds een van de volgende bonussen vrij:

Daarnaast krijg je van mij nog de Human Design Course als BONUS.

Je krijgt dus écht waar voor je geld. En geld kun je áltijd opnieuw verdienen. Tijd krijg je nooit meer terug. Je kunt het maar één keer uitgeven, daarna is het óp. Waar geef je het aan uit?

Heel veel liefs,

Lou

P.S. De deuren van Time Genius sluiten vrijdag! We beginnen maandag.

P.P.S Lees vooral HIER even welke resultaten er zoal zijn gehaald…!!

XXX

Neem contact op

We zijn even offline. Laat je bericht achter en je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht terug!

Kun je er niets van maken? Creëer een nieuwe. captcha txt