Je wilt niet alleen je leven in de lengte maar ook in de diepte leven

Ha lieve Happy Camper,

Afgelopen vrijdag ging het bij het Fabuleus Friendship Friday FB Festival in het geheime clubhuis van de Bondgenoten van de Wild & Free Society o.a. over Journaling kan met alles n.a.v. deze pagina uit mijn boek Groots & Meeslepend Leven; een ode aan Dagelijkse sleur.

wf-in-je-art-journal-week-journaling-kan-met-alles

Uit: Groots en Meeslepend Leven; een ode aan Dagelijkse Sleur.

Ik had me de hele week al zitten verheugen om de brieven, die ik aan mijn dochter Sjimmie heb geschreven toen zij op haar 17e een paar maanden in Miami zat, te delen met de bondgenoten, met name de geïllustreerde enveloppen. Het zijn stuk voor stuk kunstwerkjes! En dan heb ik het niet eens alleen over de vorm. Het bleek een onverwachte trip down memorylane, van her.inneringen, een bewijs van een leven geleefd. Zwart op wit. De liefde, de dagen, de dingen. Alle Dingen. Wat een rijkdom! Het werd een emotionele FB live en ik realiseerde me hoe gelukkig het me maakt dat ik destijds de tijd genomen heb om het vast te leggen en op te tekenen. Herinneringen buitelen over elkaar heen. Je wordt terug geslingerd naar vervlogen tijden en kunt het zomaar her-beleven. Voor niets. Je hebt er geen Netflix abonnement voor nodig. De documentaire van je verleden, je leven met je dierbaren krijg je kleurrijk voorgeschoteld en je hoeft het alleen maar met huid en haar te verorberen.

gml-journal-envelop

Dit is precies waarom ik zo van journalen hou, van het vastleggen van mijn dagelijkse dingen, ze op te tekenen en neer te pennen. Dit leven, dit leven, dit léven! Op die manier leef ik het niet alleen in de lengte maar ook in de breedte en vooral in de diepte. Het geeft diepgang omdat ik het meerdere keren kan her-be-leven. De eerste keer door het te leven, de tweede keer door er over te tekenen en te schrijven en daarna eindeloos opnieuw door het opnieuw te lezen en daarmee weer te beleven.

De dankbaarheid voor het hebben van deze geïllustreerde herinneringen, die niets kosten maar van onschatbare waarde zijn, zit ook in het hebben van tijd. In het máken van tijd voor de dingen die ik écht belangrijk vind. Aan het eind van ons leven samen geleefd zullen Pascal, mijn kinderen en mijn kleinkinderen veel meer hebben aan mijn opgetekende liefde voor hen dan aan een dik belegde boterham, maar met mijn schaarse aanwezigheid tot gevolg. Deze voeding rijkt veel verder en is veel voedzamer. Hoe dik moet je boterham belegd zijn?

Aankomende maan(d) gaan we in de Wild & Free Society Groots en Meeslepend Leven op ons werk.

gml-werk-banner

Persoonlijk wil ik niet alléén maar aan het werk zijn. Als ik moet kiezen tussen tijd en geld, dan heb ik liever tijd. Vroeger dacht ik dat het tijd óf geld was, maar tegenwoordig weet ik dat je tijd én geld kunt hebben. Maar tijd is en blijft de meest waardevolle currency. Tijd kan ik nooit meer terugverdienen. Geld wel.

We gaan aankomende maan(d) kijken naar ons levenswerk. We gaan kijken naar betekenisvol werk. We gaan ook kijken naar niet de hele tijd kijken wat ánderen doen, waardoor we vooral ontevreden zijn met het werk dat wij doen en het gevoel hebben dat we niet ver genoeg zijn, niet genoeg doen, niet genoeg verdienen, niet genoeg hebben en dus niet (goed) genoeg zijn.

Hoeveel heb je nodig? Hoeveel is vrijheid waard? Hoeveel tijd ben je bereid op te offeren die je door had kunnen brengen met je gezin, je familie, je vriendinnen? Wanneer is het genoeg?

Wat vind je écht waardevol? Wat is échte rijkdom?

Als je stopt met streven naar meer, meer, meer, en naar dingen die je niet écht nodig hebt, dan blijft er ineens zeeën van tijd en energie over voor de dingen die je leven écht waardevol maken. Dan kun je zien van hoeveel waarde je bént. Voor jezelf en voor anderen. En zul je ook zien dat het prima is als dat in het klein is. Ik kom zelf steeds uit op Micro Niveau en steeds dacht ik dat dat niet voldoende was. Dat ik méér moet betekenen voor de wéreld.

Maar ik kies nu voor een Micro Movement. Je kinderen en kleinkinderen begeleiden op hun levenspad en evenwichtige bevlogen mensen van ze maken die wéten dat er van ze gehouden wordt omdat het zwart op wit staat en (buiten de lijntjes) is ingekleurd, is zorgen voor een betere wereld. Er zijn voor je lief met een luisterend oor, een hart onder de riem en een schouder om op te halen en eronder te zetten is zorgen voor een betere wereld. Dáár zorg je dat je je leven niet alleen in de lengte leeft maar ook in de diepte. En niet alleen die van jezelf maar ook die van je geliefden.

Dat mijn levenswerk bestaat uit het begeleiden van mijn kinderen en kleinkinderen, dat ik boeken kan schrijven en tekenen over mijn leven (met hen) en dat ik een éigen (R)evolutie ben gestart en een Virtuele Familie heb gecreëerd waarin we ons leven samen vooral in breedte en de diepte leven, omdat iedereen de lengte van ons samenzijn zélf bepaalt, maakt me zó gelukkig en vooral diep dankbaar.

(Levens)werk is nooit ‘gewoon maar’ werk, ongeacht wat je doet, want van ‘gewoon werk’ kun je levenswerk máken. En bovendien; gewoon werk bestaat niet. Hoeveel vrouwen ik niet hoor zeggen: ‘Oh, ik ben maar gewoon een juf, een moeder, een verpleegster, een huisvrouw.’ Maar er is niets gewoons aan, aan niéts niet. Groots en Meeslepend leven is een Mindset. En ik verheug me enorm om op 1 februari aan de slag te gaan met Groots en Meeslepend Leven in je werk.

Doe je mee? Je kunt op verschillende manieren deelnemen aan Groots en Meeslepend Leven. Alle informatie vind je hier.

En als je al een Bondgenoot bent, dank dat je erbij bent en tot vrijdag bij de FB live in ons geheime clubhuis! Dan gaan we hiermee aan de slag en sluiten we groots en meeslepend leven in ons journal af met een ode aan de ode.

I see you!

Lou

ONTVANG GRATIS 2 MINI VIDEO COURSES EN 100 KAMPVUURLESSEN VOOR EEN LEVEN OP JE BLOTE VOETEN, WILD & COMPLETELY FREE

Neem contact op

We zijn even offline. Laat je bericht achter en je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht terug!

Kun je er niets van maken? Creëer een nieuwe. captcha txt