e-course

De Faculteit voor een Groots & Meeslepend Leven

inleiding groots en meeslepend leven

Zo begon ik destijds mijn boek Groots en Meeslepend Leven, een ode aan Dagelijkse Sleur. Er is niet veel veranderd, behalve dat ik een beetje vergeten was om het ook te leven… Ik werd in plaats daarvan vooral groots meegesleept door alle dingen die ik dacht dat ik moest. Moest hebben, moest doen, moest zijn. Op het moment dat ik van mijn boeken mijn business wilde maken leek ik in een ander vaarwater terecht te komen. Weg was de sleur, ineens was ik entrepreneur. Dát op zichzelf vind ik fantastisch. Het directe contact met de Bondgenoten van mijn Wild & Free Society is ongelooflijk inspirerend en weinig geeft me meer voldoening. Ook business zélf vind ik buitengewoon boeiend en nieuwe deuren openen zich. Maar 24/7 online (kunnen) zijn was voer voor mijn Bezige Betty, Mejuffrouw Meer en vooral ook voor mijn Hansje Hazenhart. Altijd bang om nog niet ver genoeg te zijn, nog niet goed genoeg te zijn, nog niet succesvol genoeg te zijn en nog niet zichtbaar genoeg. Wat vooral niet zichtbaar was, was mijn Barefoot Bohemian, mijn Ravissante Rebel en mijn Artistieke Avonturier. Met andere woorden niet ál mijn Zonderlinge Zielen kwamen meer aan bod. En laten dat nou nét mijn favoriete Zonderlinge Zielen zijn. Zonder hen mist mijn Ziel de Zaligheid waar het naar Zucht.
Dus liet ik mijn Zinnelijke Zigeunerin in haar glazen bol kijken en me de toekomst voorspellen. Dat zag er wat treurig uit als ik zo doorging. Het zag er wel succesvol uit, maar dat ging over geld. Als ik échte rijkdom wilde, dan moest ik andere keuzes maken… Ha! Hoorde ik mijn Zwierige Zwerver zeggen, terwijl ze haar wandelschoenen opgewonden aantrok. En mijn Mieterse Mama/Nana zette vast zingend het theewater op.

Kortom het is tijd voor verandering.

Dus ga ik een jaar lang Groots en Meeslepend Leven in de Wild & Free Society en ik nodig je van harte uit om mee te doen. Niet dat je dat nodig hebt, want je hebt je éigen Zonderlinge Zielen. Alle antwoorden liggen IN jezelf. Echt, je hebt niets méér nodig dan dat. Het enige wat je hoeft te doen is naar binnen te keren en je Zonderlinge Zielen stuk voor stuk om hun mening te vragen over hoe je nu invulling aan je leven geeft. That’s it. Daar krijg je álle antwoorden op de vragen die je hebt. De énige antwoorden die je nodig hebt. Daar kan geen programma, geen e-course, geen training, geen boek tegenop. Sterker nog, als je een beetje op mij lijkt heb je juist té veel e-courses, programma’s, cursussen en trainingen gedaan en liggen er nog stapels half gelezen boeken op je nachtkastje en dwaal je op de Boulevard of Broken Dreams. Dus denk niet dat dit dé oplossing is. Want dat is het NIET! Misschien heb je eerder MINDER dan MEER nodig. Als je meteen weet dat dat waar is, klik dan weg voordat je (weer) in een vlaag van hoop op de bestelknop drukt. Maar dat is geen inspiratie, dat is procrestinatie, of te wel uitstelgedrag. je weet allang wat je moet doen om Groots en Meeslepend te leven, maar Grootst worden meegesleept is nou eenmaal makkelijker, dan hóef je je dromen nog even niet waar te maken.

Ik heb er zelf in ieder geval genoeg van om me steeds maar weer opnieuw te laten meeslepen door wat ánderen me voorspiegelen. Groots en Meeslepend Leven gaat over Breaking FREE. Over stoppen met STREVEN om weer echt te LEVEN.

Ik wil me weer omringen met medekunstenaars, schrijvers en Bon Vivants. Ik wil mijn Artistieke en Intellectuele Vrienden ontmoeten in cafe’s om te filosoferen en te schrijven. Ik wil met mijn (klein)kinderen op avontuur en op expedities. Ik wil experimenteren en nieuwe dingen leren. Big Ideas verkiezen boven Big Bucks. Ik wil mijn Dansende, Creatieve, Artistieke, Flamboyante, Filosofische, Excentrieke Zelf weer zijn. Wars van hoe het hoort. De laatste jaren heb ik deze kant verwaarloosd door te veel te focussen op Succes. Ik was zo druk bezig met het verbeteren van mijn leven dat ik niet zag dat ik alleen maar beter hoefde te leven. Weer Groots en Meeslepend te leven was precies datgene waar ik al die tijd naar zocht. En ik begin het te vinden, nu ik mezelf ruimte heb gegeven om het ánders te doen, om het op mijn éigen manier te doen. En mijn eigen manier noem ik de 4/4/4 manier.

En dat ziet er zo uit: Mijn ideale dag is 4 uur OutPut. Dan werk ik in en aan mijn business en boeken. 4 uur InPut, die zijn voor literatuur, filosofie, kunst, artist dates, exposities, docu’s, films, lezen en luisterboeken. En tot slot 4 uur NoPut. Daaronder valt journallen, tekenen, mediteren, mijmeren, zwerven met de hondjes, roadtripjes, het huis heerlijk maken, koken, rommelen en dat soort zaken en dan blijft er nog ruim de tijd over voor samen skinny dippen in de Vinkeveense Plassen, erop uit met de kano, candle light dinners met mijn lief, rijkdom rond het kampvuur met mijn kinderen, spelen met mijn kleinkinderen en inspirerende gesprekken met vriendinnen om er maar een paar te noemen, zodat OutPut & InPut samen kunnen vallen. De volgorde maakt niet uit. Vaak laat ik het weer meespelen in mijn beslissing waarmee te beginnen. Als de zon schijnt dan ga ik er éérst op uit, en het hoeft niet 4 uur achter elkaar te zijn en dingen lopen makkelijk in elkaar over. Vooral InPut & NoPut. Maar sinds ik dát doe. Sinds ik dat dúrf, dus echt na 4 uur gefocuste OutPut te stoppen met werken, écht 4 uur besteden aan Inspirerend InPut en écht de ruimte nemen voor NoPut, zodat er kwartjes kunnen vallen en ik tot rust kan komen, zit ik middenin een Miracle. En het mooie is, daardoor lééf ik het leven waar ik naar verlangde! Mijn kopje is de hele tijd gevuld, doordat ik weer ruimte maak voor (levens)kunst. Daardoor wéét ik dat ik alles al heb, want ik bruis van de energie en inspiratie en loopt mijn kopje steeds over van JOY. En uit het schoteltje is het veel fijner delen. Sterker nog, je kúnt alleen maar uit het schoteltje delen want anders raakt je eigen kopje leeg…! En nu blijft mijn kopje steeds tot barstens toe gevuld. Het wáárlijke Groots en Meeslepende Leven waar ik van droomde!

Ik hoop dat zó’n Groots en Meeslepend Leven ook precies datgene is waar jij naar op zoek bent. Dat je je éigen kopje weer kunt vullen en jij weer vanuit jouw schoteltje kunt delen en niet langer de laatste druppels uit je kopje hoeft te persen.Het gaat over een Creatiever, Wilder en Vrijer leven, maar dan gewoon daar waar je al bent, met wat je al hébt en met dat wat je al doet. Het gaat om de Sensatie midden in de Sleur te vinden, om Miracle Missions van je Mondaine Moetjes te maken. Juist die gewone dagelijkse dingen kunnen een overweldigende bron van Joy zijn. Tijd is geen geld. Geld kun je altijd weer terug verdienen, maar tijd kun je echt, echt, echt maar één keer uitgeven. Dus wil je er zeker van zijn dat je het aan dingen besteedt die je leven Groots en Meeslepend maken! Die je een gevoel van Vrijheid geven. Want je hébt niets aan vrijheid als je ‘m niet kunt voélen of als je ‘m niet kunt nemen omdat je steeds denkt dat je éigenlijk nog van alles moet.

Je bént al goed!

Maar goed, hoé gaan we dan Groots en Meeslepend Leven?

We nemen mijn boek Groots en Meeslepend Leven een ode aan Dagelijkse Sleur als leidraad. Iedere maan(d) léven we een hoofdstuk. Want lezen is niét hetzelfde als leven. 3 keer in de maan(d) houden we een Fabulous Friendship Friday Festival Webinar bij de Bondgenoten van de Wild & Free Society. Daar bespreken we gezamenlijk de lessen van de week en inspireren we elkaar. Verder heeft ieder hoofdstuk een verdiepende e-course waar je zelf in de e-course area mee aan de slag gaat. Eén keer per maan(d) met nieuwe maan zijn we Offline, zodat je weer eens weet wat je zélf denkt, en wat je zélf voelt en wat je zélf wilt.

Het jaar ziet er als volgt uit:

gml-journal-vierkantje

JANUARI: Groots en Meeslepend Leven in je Journal. Dit geeft ons de mogelijkheid om het hele jaar in beeld vast te leggen en je letterlijk een kunstwerk van je leven kunt maken!

Verdieping: Wild & Free Leven in je Art Journal e-course. en de e-course Art Journal on the Road. (deze komt ook in de zomer aan bod in Groots en Meeslepend Leven op Reis en Onderweg. )

gml-werk-vierkantje

FEBRUARI: Groots en Meeslepend Leven in je werk. Welk werk je ook doet, (buitenshuis én binnenshuis) je kunt het áltijd groots en meeslepend maken. Passie is niet iets wat je hebt, maar wat je overal mee naar tóe neemt! (En natúúrlijk gaan we hier dieper in op mijn 4/4/4 manier!)

Verdieping: Zo maak je je éigen e-course. Want iedereen heeft iets bijzonders te leren aan een ander. Each One, Teach One!

gml-jezelf-vierkantje

MAART: Groots en Meeslepend Leven met Jezelf. Want álles valt of staat bij JEZELF. Eigen zuurstofmasker eerst. Bovendien liggen alle antwoorden in jezelf opgeslagen. Dáárom is het zo belangrijk dat we leren vertrouwen op onze éigen intuïtie en stoppen met het volgen van ánderen.

Verdieping: Zonderlinge Zielen Zaligheid E-course. Want je hebt een héél legertje Innerlijke Helpers tot je beschikking. Maar ook Saboteurs.. En die willen gewoon gehoord worden. Verder is de mini-course Ochtend Rituelen, heel geschikt, zodat je je ‘s morgens éérst even verbindt met hoe je wilt léven. En tot slot is de If You Are Lonely When You’re Alone e-course een pefecte compagnon!

gml-huishouden-vierkantje

APRIL: Groots en Meeslepend Leven in je Huishouden. Het gaat erom dat we de dingen die we toch moeten doen op een zo’n joyful en creatief mogelijke manier doen. Natuurlijk, we kunnen dit afkopen en uit handen geven, maar je kunt het ook vóór je gebruiken. Als mijmertijd, als luisterboeken en podcast tijd, als tijd voor jezelf dus!

Verdieping: 21 dagen declutter course voor je huis, hoofd en je hart. En de Less is Luxe, Downsizen & Upgraden e-course.

gml-kinderen-vierkantje

MEI: Groots en Meeslepend Leven met je kinderen. Je eigen kinderen, je stiefkinderen, je neefjes, nichtjes of buurtkinderen ze kunnen allemaal naar een Groots en Meeslepend Leven leiden! Maar ze zijn ook vaak de reden dat je Groots wordt Meegesleept.. Of een bron van verdriet omdat je ze niet kunt krijgen, óf een bron van irritatie omdat je er niéts mee hebt. Dus je kunt voor meerdere vormen van verdieping kiezen:

Verdieping: Wild & Free Leven met je Klein(e) Kinderen e-course. De mini-course: What to do when you are down and out? Of de mini-course: How to shoot the Should.

gml-look-vierkantje

JUNI: Groots en Meeslepend Leven met je Look & Feel. Alles wat je doet valt of staat bij hoe je je vóelt. En je wilt met je uiterlijk je innerlijk (letterlijk) uitd(r)agen!

Verdieping: In de Downsizen & Upgraden e-course zit de Bonus: Kom uit de kast met Patty Zomer, waarmee ze met ons door onze kast gaat om te zien of wel (uit)dragen wie we zijn. En in de e-course If You’re Lonely When You’re Alone You’re in Bad Company zit de ‘Welk Archetype ben jij?’ Inspiratie Sessie met Patty Zomer!

gml-reis-vierkantje

JULI & AUGUSTUS: Groots en Meeslepend Leven op Reis en Onderweg. In de zomermaanden nemen we iets meer tijd om de Scenic Route te nemen. Geen gejakker en gerace, maar een wat rustiger pace.

Verdieping: de Art Journal on the road e-course. (en Wild & Free Leven in je Art Journal als je meer wilt weten over Artjournalen zelf) Maar het is ook een perfect moment om een reis naar binnen te maken met de Hero’s Journey. En dat is een flink avontuur waar je nu alle tijd voor hebt.

gml-relatie-vierkantje

SEPTEMBER: Groots en Meeslepend Leven in je Relatie. Ook als je geen liefdesrelatie (meer) hebt dan kun je het toepassen op élke relatie met mensen om je heen!

Verdieping: In de e-course de Hero’s Journey zit een aantal videolessen samen met mijn man Pascal en een les over ‘let’s talk about sex baby’. En als je er last van hebt dat je géén liefdesrelatie hebt dan is de e-course If You Are Lonely When You’re Alone You’re in Bad Company een mooie verdieping.

gml-minder-vierkantje

OKTOBER: Groots en Meeslepend Leven met Minder. Als we stoppen met najagen en verzamelen van dingen die we niet echt nodig hebben blijft er ineens een zee van tijd en energie over voor het leven wat je écht wilt leven, een Groots en Meeslepend Leven. Hier gaan we van schaarste denken naar denken in overvloed. Je zult zien dat Less écht Luxe is. In de loop van het jaar is er ongetwijfeld weer van alles je leven en je huis ingeslopen. Tijd weer voor een grote schoonmaak dus!

Verdieping: 21 dagen Declutter voor je Huis, Hoofd en je Hart.

gml-interieur-vierkantje

NOVEMBER: Groots en Meeslepend Leven in je interieur. Je huis is een weerspiegeling van je éigen-aardigheid, eigen-zinnigheid en je eigen-wijsheid. Althans dat zou het móeten zijn. In hoeverre is je huis een vrijhaven voor je Groots en Meeslepende Zonderlinge Zielen? Zijn al je spullen in huis om van te houden? Of voelt het allemaal als huishouden? Tijd voor een kijkje in je interieur. Vorige maand heb je als het goed is weer een hoop meuk de deur uit gedaan, nu mag er weer Magic in!

Verdieping: Less is Luxe; Downsizen én Upgraden e-course.

gml-eten-drinken-vierkantje

DECEMBER: Groots en Meeslepend Leven met Eten en Drinken. De decembermaand is natuurlijk bij uitstek de maand om hier eens beter naar te kijken. Leef je Groots en Meeslepend of word je Groots Meegesleept door je Innerlijke Onverzadigbare… Eten en Drinken is voor veel vrouwen een probleem en heeft zijn natuurlijkheid verloren. We denken er veel te veel over na en eten met ons hoofd in plaats van ons lijf of ons hart. Ik ben hier heel transparant over mijn eigen eet stoornis van vroeger en hoe ik daar weer uit ben gekomen!

Verdieping: Stay Wild Moon Child. Als je meebeweegt op het ritme van de natuur en je éigen natuur krijg je veel meer inzicht in je eb en vloed mood. Tijdens deze maan(d) gaan we ‘m heel gericht toespitsen op ons eet- en drink gedrag.

Verder vind je verdieping voor alle onderwerpen in de Bomvolle Boekenkast, de Music Meadow, het Film Festival en in de Podcast Parade.

EN DIT VIND JE DUS ALLEMAAL IN HET LEVENSLANG LEVEN OP JE BLOTE VOETEN PAKKET! INCLUSIEF AL DIE VERDIEPINGS E-COURSES! ONGELOOFLIJK TOCH?! 

gml-manifest

AT A GLANCE

Bij een Groots en Meeslepend Leven heb je meteen een Wild, Creatief en Avontuurlijk beeld, maar je hoeft er de deur niet voor uit. Je hoeft alleen maar AVONTUURLIJKER & CREATIEVER te denken! Dit is een e-course die je helpt om alles wat je toch moet doen, op een zo creatief mogelijke manier in te vullen en er anders naar te kijken. Het helpt je om dankbaarder te zijn voor wat je hebt. Je Dagelijkse Sleur, dat ís je leven. Je kunt het maar beter zo Groots en Meeslepend Mogelijk maken!

WAT 

Een lessenserie van een jaar, met iedere maan(d) een ander thema uit het boek Groots en Meeslepend Leven, een ode aan dagelijkse sleur.

WAAR 

Online, via een besloten groep op Ruzuku. Het geheime clubhuis van de Wild & Free Society. Waar alle VIP members zich wekelijks verzamelen.

HOE

Drie keer in de maan(d) is er een Fabulous Friendship Friday Festival Webinar bij de Bondgenoten in het geheime Clubhuis. Daar bespreken we steeds een aantal bladzijdes uit mijn boek Groots en Meeslepend Leven, een Ode aan Dagelijkse Sleur, uit het desbetreffende hoofdstuk van de maan(d). Tijdens nieuwe maan is er geen les. Dus één week per maan(d) Leef je Groots en Meeslepend Offline, On Life!

WIE 

Voor Fabuleuze Vrouwen (zoals jij en ik dus!) die het gevoel hebben vooral Groots te worden Meegesleept, in plaats van Groots en Meeslepend te Leven. Die genoeg hebben van het vele streven en weer lekker willen leven, gewoon met wat er al is, en wie we al zijn. Die weer plezier willen hebben in Alledaagse Awesomeness en niet langer meegesleurd willen worden door de sterke onderstroom van Stress. Artistieke Artists (zoals jij en ik dus!) die een Kunstwerk van het Léven willen maken. Met een hoofdletter K ja!

WIE NIET 

Groots en Meeslepend de e-course is niet voor vrouwen die vooral méér willen. Meer Stuff, Succes en Status (updates). We gaan wel méér uit het leven halen, maar niet meer doén, bereiken, scoren, winnen en jagen. Ambitie is uiteraard prima, maar een glazen plafond ga je hier niet vinden.

WAAROM 

Omdat het leven te kort is om ons er groots door te laten meeslepen, en we veel Vrijer, Creatiever en Avontuurlijker Leven als we het leven bij de lurven grijpen en het zo Groots en Meeslepend Mogelijk maken! Gewoon met wat je al hébt en daar waar je al bént! Daar word je niet alleen zélf veel blijer & Vrijer van, maar je omgeving óók met zo’n stralende Vrije Vrouw!

WANNEER 

Lessenserie van januari tot en met december 2018.

PRIJS 

€222,- all in

Neem contact op

We zijn even offline. Laat je bericht achter en je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht terug!

Kun je er niets van maken? Creëer een nieuwe. captcha txt