e-course

Groots & Meeslepend Leven met je Kinderen

gml-kinderen-groot

uit: Groots en Meeslepend Leven, een Ode aan Dagelijkse Sleur.

Hé Magnifieke Mama!

Hoe is het met jouw Magische Moederschap? Ben jij de moeder geworden die je je voorgenomen had te zijn? Of ben jij ook nog te vaak krampachtig bezig de boel bij elkaar te houden en zit jouw Perfectionista je ook met (te) grote regelmaat in de weg?

Had je je voorgenomen om Groots en Meeslepend te leven met je kinderen, maar voel je je negen van de tien keer eerder groots meegesleept?

Wéét je verstandelijk wel dat je kinderen eigen-wijze, eigen-zinnige en eigen-aardige wezens zijn maar vind je het maar knap lastig als ze niet doen wat jij zegt of denkt dat ze zouden moeten doen?

Wil je wel écht aanwezig zijn als je met ze bent, maar is het toch knáp lastig om niet door de telefoon opgeslokt te worden, of door haast en door werk? Of wil je toch altijd éérst nog even dit, of dat en dán.. dan maak je écht tijd, echt. En roep je nog even snel gedag als ze naar school gaan, of liever breng je ze nog, want toch wel eng zo alleen…

Vind je ook wel dat kinderen zelfstandig moeten zijn, en zélf dingen moeten regelen, maar sta jij vervolgens de playdates van je dochter te bespreken met de moeder van het vriendinnetje? Of geef jij antwoord als een volwassene iets aan je kind vraagt? Omdat die stiltes zo ongemakkelijk zijn, of omdat het verhaal toch niet volledig is, of gewoon, omdat het sneller en makkelijker is?

Wil je je kinderen wel zien wie ze werkelijk zijn, maar kijk je vervolgens met de ogen van je ouders? Met de ogen van de buren of van de hele goegemeente, en kijk je met hún overtuigingen naar joúw kind? En ben je bang dat als je kind iets ‘niet goed doet’ dat jij dan als moeder faalt?

Ben je soms strenger tegen je kind omdat je bang bent dat je het te veel verwend of verpest? Laat je het langer huilen omdat je niet toe wilt geven? Omdat jij sterker moet zijn?

Vind je schoolprestaties heel belangrijk en wil je graag dat ze het heel goed doen? Maak jij wel eens werkstukken, surprises of huiswerk voor je kind? Betrap je jezelf er wel heel vaak op dat je zit te zeuren over school? Wil je niet een zeikmoeder zijn, maar kun je het alleen nog maar hebben over wat ze niét doen of wat ze eigenlijk zouden moeten doen? En of ze geen huiswerk hebben of zo?

Vraag je je af waarom je kinderen niet naar je luisteren? Waarom ze niet doen wat je zegt?

Vind je het moeilijk om grenzen te stellen en zie je vaak wat door de vingers, omdat je geen zin hebt in de confrontatie, of omdat je bang bent voor een woede uitbarsting van je kind en je daar echt even geen zin in hebt?

Vind je het makkelijk om onvoorwaardelijk van je kind(eren) te houden als ze precies doen wat je zegt, maar is het maar wát lastig om die liefde te voelen als je tegen de haren instrijken?

Oh Mama, I hear you…!

Maar weet je wat het is? Zo’n moeder bén je niet! Ook niet als je je in álles zou herkennen. Die moeder ben je niet, óók niet als je zo bent geworden.

Het voélt alleen zo frustrerend, machteloos, moedeloos en boos. Het voélt als falen als het maar niet lukt om bij die moeder te zijn die je zou willen zijn. Als je niet bij de vrijheid en joy van het moederschap kunt komen. En zeker met al die mooie social media plaatjes van happy families kun je soms enorm alleen voelen.

Maar wat zou er gebeuren als je wél die moeder bent die je je voorgenomen had te zijn?

Zou er dan meer gelachen worden? Zonden er meer schouders worden opgehaald en eronder gezet worden? Zouden jij en je kinderen zich vrijer voelen? Zouden ze meer durven? Zou je liefdevoller zijn? Naar jezelf en naar je kinderen? En naar je partner?

Zou je dankbaarder zijn en meer zien wat je al hebt? Zou je je focussen op de dingen die wél goed gaan? Zou je meer aanwezig zijn? Letterlijk en figuurlijk?

Zouden je kinderen zelfstandiger zijn? Zou je meer tijd en energie overhouden?

Zou je meer plezier maken? Meer herinneringen, meer avonturen beleven? Zou je moeiteloos het goede voorbeeld geven? En zou je sans gêne een Laissez Fairesta zijn in plaats van een Perfectionista?

Zou je meer Wild & Free zijn?

Dat kan. Het kan echt! Deze maan(d) gaan we Groots en Meeslepend Leven met onze kinderen en kun je leren hoé je die moeder wordt die je wilt zijn. Hoé je vrijer kunt zijn en creatiever in je denken en doen.

Je zult je liefdevoller, meer ontspannen, meer betrokken, meer joyful, vol vertrouwen en blijer voelen. En niet alleen jij, maar je kinderen uiteraard ook. En reken maar dat het dóórwerkt op je omgeving, in je werk, en wat te denken van je relatie.

Een Happy Mama is onweerstaanbaar!

En vergis je niet in het belang ervan.

JE KINDEREN HEBBEN MAAR EEN JEUGD, HET IS AAN JOU OM HET MEMORABEL TE MAKEN.

En het maakt niet uit of je kinderen nog klein zijn of dat ze al uit huis zijn. Het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd. Kies opnieuw, kies opnieuw, kies opnieuw!

Het moederschap is de beste leerschool en de meest uitdagende manier om jezelf op te voeden. Is dat altijd makkelijk? Nee absoluut niet. Dat is ook niet wat Groots en Meeslepend is. Maar kan het speelser, avontuurlijker, makkelijker? HELL YEAH!

AT A GLANCE

Het leven met kinderen op zichzelf is één groot avontuur. Dat is niet altijd even makkelijk dus. Met kinderen is de kans het grootst dat we regelmatig Groots worden Meegesleept. Maar kinderen zijn onze leermeesters, onze speelkameraden, onze vuurstenen, onze grootste uitdagers en uitdagingen. Maar als je die uitdaging aangaat, als je openstaat voor de Wondere Wereld van je kind dan staat er een heel goot PLEZIER op je te wachten!

WAT 

Een online lessenserie van 4 weken.

Verdieping voor deze lessenserie vind je in de e-course: Wild & Free Leven met je Klein(e) Kinderen. De e-course Zonderlinge Zielen Zaligheid geeft je meer inzicht in ál je Zonderlinge Zielen, dus ook in je Mieterse Mama. De e-course de Hero’s Journey helpt je om af te dalen in de onderwereld, als het leven met kinderen je (af en toe) zwaar valt. (of als het leven zonder kinderen je zwaar valt!) Met de Mini-course Ochtend Rituelen kun je je dag zo starten dat je ook ruimte vóelt voor je kinderen en je niet zo gehaast de deur uit hoeft. En in de E-course Wild & Free Leven in je Art Journal kun je leren hoe je een gezinsdagboek kunt bijhouden en hoe je een ode kunt maken aan een ieder die je lief is. En in de Mini-course Stay Wild Moon Child kun je leren hoe de energie van de maan invloed heeft op je Moederschap!

WAAR 

GEEN BESLOTEN FACEBOOK GROEP! maar in de Online Underground, in het Geheime Clubhuis van de Wild & Free Society, waar alle Bondgenoten zich wekelijks verzamelen.

HOE

Op maandag ontvang je de lessen van de week in de E-Course Area en in het Geheime Clubhuis. Iedere vrijdag is daar ook het Fabulous Friendship Friday VIDEO Festival en bespreken we de lessen uit mijn boek Groots en Meeslepend Leven, een Ode aan Dagelijkse Sleur. Deze maan(d) dus Groots en Meeslepend Leven met je Kinderen. Tijdens nieuwe maan is er géén les. Dus één week per maan(d) Leef je Groots en Meeslepend Offline, On Life!

WIE 

Voor iedere vrouw die het gevoel heeft Groots te worden meegesleept door haar kinderen, de zorg ervan als een extra to do list kan ervaren en die meer uit haar leven en het leven van haar kinderen wil halen. De Mieterse Moeder die veel meer zou willen Rebel-leren. Die zou willen aanschoppen tegen hoe het hoort. Haar haren los wil gooien en haar keurslijf uit wil trekken. Die haar kinderen een Zalige Jeugd gunt en haar kinderen meer Vrijheid wil geven en dus zelf daardoor meer Vrijheid krijgt . Voor de Fabuleuze Vrouw (jij dus ook!) die graag meer plezier zou willen halen uit het leven zelf en met haar kinderen en die niet alleen maar aan het ‘bezig’ wil zijn.

WAAROM 

Omdat Groots en Meeslepend Leven niet alleen fijn is voor jezelf, maar zéker ook voor je kinderen. En hoe eerder wij onze kinderen leven om Wild & Free te zijn (en dat is niét hetzelfde als Grenzeloos zijn!), hoe eerder zij hun éigen-wijze, éigen-aardige en éigen-zinnige pad kunnen gaan!

WANNEER 

Mei 2018 Live. Daarna On Demand.

Neem contact op

We zijn even offline. Laat je bericht achter en je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht terug!

Kun je er niets van maken? Creëer een nieuwe. captcha txt