62 kleuters verder, nog 31 + 8 groepen te gaan.

Na mijn mail van dinsdag ben ik inmiddels 62 kleuters verder en een stuk wijzer! De eerste groep van een nieuwe groep lijkt tot nu toe nog het meest op een generale repetitie waarin alles, a la de wet van Murphy, fout gaat wat fout kan gaan. Maar de wet van Murphy is óók de wet van aantrekking! Alleen de kant op die je niet wilt…

Tot nu toe is het steeds mijn pen geweest die de wet van Murphy heeft weten om te buigen naar de wet van aantrekking de góéde kant op. Door mijn ochtendkronkels (de morningpages van Julia Cameron) te schrijven hengel ik zo al mijn angsten naar boven, kan ik ze tegen het licht houden en onder de loep nemen en ze vervolgens weer naar me toe schrijven.

Schrijven aan jou helpt ook . Echt. En dank voor alle positieve feedback op mijn laatste mail en vooral ook dat er gehoor is gegeven aan mijn mededeling dat ik ‘energetisch onbeschikbaar’ ben voor ‘opbouwende kritiek’. Er is geen lelijke letter meer mijn kant op gekomen en dat vind ik heel fijn! Mijn ego leest ook mee en doet het veel beter op áánmoediging dan op óntmoediging. Hoe graag ik ook zou willen dat ik mijn ego kan ontstijgen, zó evolved ben ik nog niet met als gevolg dat mijn ego weigert om een kijkje in de (nog niet gaar) keuken te geven uit angst neergesabeld te worden als daar steeds lik op stuk op gegeven wordt.

Het schrijven in mijn journal en zo nu en dan aan jou helpt allemaal om de dagen na de Generale Repetitie wél in alignment te komen met de kinderen en wat ik ze wil meegeven en elke dag een beetje meer, want elke dag leer je weer. Dinsdag heb ik de laatste groep 1/2 (waar mijn kleindochter Sev in zit, zó fijn dat zij niet in de éérste groep zat ;-))en dan woensdag en donderdag de twee groepen 3. De week daarna groep 4 en de twee groepen 5 (in groep 4 zit Wolf en in groep 5 zit Liv) en tot slot de twee groepen 6 en groep 7. Het voordeel van de kleuters is dat je nog lekker veel en vaak met ze naar buiten kunt. Maar heb ik genoeg lesmateriaal voor groep 3…?! We gaan het zien. En ik kan zélf bepalen dat ik met ze naar buiten ga. Naar het park zelfs als het speelplein bezet is. Daar ga ik denk ik met álle groepen dankbaar gebruik van maken.

Wat het debacle me in ieder geval al aan goud in de fout heeft opgeleverd (want dat is wat je doet als je een goudzoeker wilt zijn in plaats van een foutzoeker, zoeken naar het goud IN de fout) is een nieuw idee voor bij mijn boek! De in-geving kwam tijdens het journalen na het fiasco met de eerste groep 8 (zie eerdere mails als je dat gemist hebt. Linde is op vakantie en kan er dus geen blog voor me van maken) Er moet een dagboek van Juf Universe bij! In mijn hoofd, en als Juf van Charlie, mijn hoofdpersoon in (werktitel) Charlie en de Wonderlijke Wetten) was Juf Universe de perfecte juf. Die de klas wel eventjes op magische wijze de universele wetten zou leren. Zo eentje die nooit boos wordt en altijd alles onder controle heeft en de kinderen op een speelse en liefdevolle manier kan bijsturen. Hahahaha! Dat was vóórdat ik er zelf met mijn de-beste-stuurlui-staan-aan-wal-pet naar gooide. Natúúrlijk is Juf Universe nog niet perfect. Zij is een juf die net zelf al die wonderlijke wetten aan het leren is en breinkennis aan het opdoen is het allemaal probeert te implementeren in de klas. Zoals zoveel leerkrachten die kennis mee willen nemen de klassen in, maar nog niet goed weten hoe. Ik had wel al de in-geving en inspiratie gekregen om er een onderwijsmethode bij te maken, van de dingen die Charlie leert in de lessen van Juf Universe, maar de in-geving van het dagboek van Juf Universe en háár struggles om de methode toe te passen in de klas, die vind ik geweldig! Dat idee had me simpelweg niet binnen kunnen vallen als het vanaf dag 1 helemaal perfect was gegaan.

Het is dus écht niet nodig om altijd maar high vibe en prima positivo te zijn. Je had me moeten zien na dag één. Ik bungelde ergens helemaal onderaan de emotie schaal van Hicks, maar door met mijn pen (de volgende ochtend pas…) opzettelijk op zoek te gaan naar wat het VERBORGEN VOORDEEL is, ontstond er ruimte voor het universum om me de volgende stap te geven. Door zélf te ervaren dat het nog zo makkelijk niet is om alles wat je weet ook daadwerkelijk tóé te passen kreeg ik een geweldig inkijkje in Juf Universe en krijgt het hele ‘Universum van Charlie’ nóg meer vorm en worden alle onzichtbare connecties ineens zichtbaar. Ik krijg het zo allemaal op een presenteerblaadje als ik maar bereid ben om te zien dat álles erbij hoort. The good, the bad ánd the ugly. En dat geldt voor jou dus ook . Het hóéft niet allemaal himmelhoch jauchzend te zijn! Sterker nog, ik denk dat ik tot nu toe veel meer heb geleerd van alle dingen in mijn leven die ogenschijnlijk niet goed gingen of waren. Scheiden, kanker, de dood. Het heeft me zoveel geleerd. En bovendien geven al die ervaringen me lekker veel vaart in de wet van relativiteit, want vergeleken daarbij is een fiasco voor de klas peanuts.

En dat is ook de reden dat ik het met je deel, omdat ik denk dat er te weinig wordt gedeeld over de dingen die (nog!) niet goed gaan. Het woordje nog is overigens een magisch woordje, het geeft onmiddellijk een gevoel van mogelijkheden en potentie dat het in de toekomst wél gaat lukken.

En mijn ervaringen voor de klas ga ik natuurlijk al helemaal meenemen in de Inspiratie-avond Brain Balance in het onderwijs!

Daar ben ik een van de drie sprekers naast Charlotte Labee zelf uiteraard en naast Lara Wierenga, die neurowetenschapper aan de universiteit van Leiden is en de auteur van Atlas van ons brein. Neurowetenschapper aan de universiteit van Leiden… nogal imponerend… en ik kom ná haar op de inspiratie-avond… Mijn ego vindt hier ook van alles van, dus als je ook maar enigszins in de mogelijkheid bent om te komen en me aan te moedigen dan ben ik je enorm dankbaar!!

De Inspiratie-avond Brain Balance in het Onderwijs is op dinsdagavond 27 juni en is voor iedereen die werkzaam is binnen het onderwijs, van basisonderwijs tot hogescholen en van pedagogisch medewerker tot ondersteunend personeel.

Waar: Goudse Schouwburg in Gouda
Hoe laat: 20.00 – 22.00 uur
Inclusief: Gratis online Brain Balance module t.w.v. €19,95

Oh! Ik hoor Miro die wakker wordt van haar siësta. Gotta go. Liv, Wolf en Sev komen ook zo. Op vrijdag heb ik een klein klasje van 4 kleinkinderen en is ineens een makkie na 31 kleuters!

Alle liefs

Lou

Neem contact op

We zijn even offline. Laat je bericht achter en je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht terug!

Kun je er niets van maken? Creëer een nieuwe. captcha txt